+32 475 59 10 15
nl
en

Scenografie

Groeningemuseum

Heropfrissing permanente tentoonstelling & tijdelijke tentoonstelling 'Van Eyck in Bruges'

Bij de grondige scenografische opfrissing van het Groeningemuseum werd voornamelijk ingezet op
Sfeer door kleurgebruik en belichting. Kleurgebruik op wanden en sokkels ontderscheiden verschillende periodes en maken een boeiend parcours met verrassende sferen per period. Een optimale belichting doet de waarde en details in de kunstwerken goed overkomen, ze ‘sacraliseren’ bepaalde werken en leggen accenten.
Leesbaarheid via verfrissende hedendaagse ingrepen, zoals grafische elementen, kijkwijzers, visuele afstandshouders, maar eventueel ook leuke kleine ingrepen (zoals de ‘miniatuur handjes’ van vorige Haute Lecture tentoonstelling). Zonering via kleurverschillen in de vloer maken het museumparcours leesbaarder.
Akoestisch comfort en gemakkelijke zitbanken. Comfortabele zachte zitbanken, al dan niet met rugleuning, sluiten qua look & feel aan op het gebouw van de jaren ’30. De nieuwe akoestische vloer reduceert het contactgeluid (vb het tikken van hoge hakken op de vloer) en dempt het luchtgeluid (bijvoorbeeld stemgeluid). De lichtkoepels zijn niet volledig verduisterd zodat de bezoeker niet het gevoel heeft in een ‘black box’ te wandelen.

De onthaalruimte is flexibel indeelbaar via een aantal imposante stalen pivoterende shopkasten. Deze kasten tussen de kolommen maken het mogelijk de ruimte tijdelijk af te sluiten voor nocturnes, tijdelijke evenementen of colloquia.